снимка:  IntelЖивотът на батерията остава най-голямата слабост на почти всички мобилни

...
снимка:  IntelЖивотът на батерията остава най-голямата слабост на почти всички мобилни
Коментари Харесай

Лаптопите ще издържат до 28 часа на батерия

снимка:  Intel

Животът на батерията остава най-голямата уязвимост на съвсем всички мобилни и портативни устройства. Intel счита, че може да направи обилни усъвършенствания с новата си Low Power Display Technology (LPDT), която да обезпечи на един преносим компютър до 28 часа работа на батерия, оповестява онлайн изданието CNET, представени от vesti.bg.

За да реализира сходен резултат, Intel не трансформира работата на процесорите си. Вместо това е работила дружно с Sharp и Innolux, с цел да сътвори нов вид LCD панел за преносими компютри. Той употребява единствено 1 ват сила или на половина по-малко по отношение на общоприетите LCD панели.

Intel споделя, че при проби на Dell XPS 13 с инсталиран подобен екран, преносимият компютър е издържал 25 часа и 14  минути. Прототипен преносим компютър на компанията пък е издържал 28 часа.

Intel не дава доста детайлности за спецификациите на преносимия компютър нито за вида натоварване по време на тестванията. Става дума за " естествена " приложимост, която е била на относително мрачен екран и със слушалки, а не са употребявани представителите на преносимия компютър. Все отново, Intel споделя, че според от хардуерната настройка и натоварването, новият екран може да удължи гледането на видео с 4 ч до 8 ч.

Новият вид екран работи със специфична система за ръководство на силата и единствено с вградения видеоконтролер на Intel. Затова този вид екрани няма да могат да се инсталират на към този момент съществуващи преносими компютри, а единствено на нови модели.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР